CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 7, 2009

Waktu aku lahir, mak aku cite berat aku lebih dari 6 kilo...tapi ini mak aku yang cite bukan aku. Aku ingat lagi mak aku dok bising2x bile baca cite kuar kat newspaper, bayi 5 kilogram lahir dan jadi tumpuan orang. Mak aku cakap, kalaulah mak aku masih muda dan aku lahir di zaman cyber nih, kompem aku masuk berita. Bidan yang sambut aku pun terkejut beruk..yelah terlebih montel dan comel (Ha! korang jangan pikir bukan2x mak aku yang cakap aku comel bukan aku). Mak aku cite, aku waktu baby tak meragam dan nyusahkan mak aku..boleh tahu bile aku lapar, haus, nak manja dan bla..bla..bla...dan alhamdulillah aku jarang sakit time kecik tapi entahlah bile dah besar ni dapat sakit lak. Harap korang semua jagalah kesihatan ngan baik key...

Kehidupan keluarga aku time kecik tak susah dan tak terlalu senang. Kerja ayah aku sebagai Polis lehlah menampung idup aku mak aku, kakak aku yang aku namakannya sebagai Bedah dan juga adik kembar aku bernama Zamani..tapi bukan kembar seiras tapi kembar tahun heh3x.Pas2 yang lahir adalah adik aku bernama Zakiyamani, pas2 Azamuddin dan last skali Montok iaitu adik aku bernama Ainul Arnida.Bila semua dah lahir dan membesar dengan karenah dan ragam semacam, kehidupan kami tersepit sikit. Yelah semua pun nak blaja dan naik sekolah dan banyak jugak duit nak kene gune. Tapi satu yang aku salute ngan ayah aku ialah walaupun dalam kocek tinggal 10 sen tapi makan pakai kami tak pernah terabai...mak aku pulak memang bionic woman.Walaupun jiran-jiran macam nak rak dok menayang barang kemas, perabot dan entah apa-apa tah tapi mak aku cool je. Dia tak kisah langsung ngan 2 semua. Jiran aku waktu kat pahang 2 ada sorang namanya leh aku kenalkan sebagai MRS J ni tak abis-abis bersaing barang dan yang paling klaka dok sebar kat umum yang anak dia pandai memasak. Mak aku lak selalu jadikan anak MRS J sebagai contoh yang baiklah kunun kat akus nih! Adalah 1 peristiwa yang mana, mak aku dok puji anak MRS J kat depan aku pastu aku tengok kembang kempis MRS J bile dengar pujian mak akus. Apalagi, aku pun cakaplah dengan ayat lebih kurang begini... Alah buat ape pandai masak tapi bodoh blaja...HAAAAAAAAA Amik ko. Mak aku hangin terus lempang aku yang bermulut cibai nih. Aku sikitpun tak sakit malah puas hati bila lihat muke MRS J dari kembang menjadi kelat. Kui3x padan muker MRS J!

1 comment:

  1. wahahaha...mmmg laserrrr uollssss..akakakakakak

    ReplyDelete